Πιλάφι σπυρωτό με θυμάρι και λεμόνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής
  • 2½ κούπες ζωμός λαχανικών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • 3 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα (ως συνοδευτικό)

Διαδικασία συνταγής

διαδικασία 1

  1. Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις αρχίζει να βράζει το ρύζι, χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα φύλλα απο τα 2 κλαδάκια θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά..
  3. Όταν έχει μείνει λίγος ζωμός, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
  4. Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα φυλλαράκια απο το θυμάρι. Αφρατεύουμε με πηρούνι το ρύζι και σερβίρουμε.

διαδικασία 2, για πιο σπυρωτό αποτέλεσμα

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το ρύζι και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  2. Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα φύλλα απο τα 2 κλαδάκια θυμάρι.
  3. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
  4. Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα φυλλαράκια απο το θυμάρι. Αφρατεύουμε με πηρούνι το ρύζι και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το θυμάρι είναι αρωματικό ετήσιο ποώδες φυτό. Από το θυμάρι χρησιμοποιούμε για θεραπευτικούς σκοπούς τα φύλλα και τις ανθοφόρες κορφές, τις οποίες και συλλέγουμε από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σε...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3751 Εμφανίσεις σήμερα: 0