Πικάντικα καραμελωμένα καρότα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. καρότα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400γρ. ρεβίθια βρασμένα ή κονσέρβα
  • 400γρ. ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κόλιανδροςΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. σε σκόνη
  • ½ κ.γ. τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή. φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια. Τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε μέτρια θερμοκρασία τα μπαχαρικά και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καρότα, τα ρεβίθια (αν χρησιμοποιούμε κονσέρβα τα ξεπλένουμε πρώτα) , τις ντομάτες και το μέλι. Προσθέτουμε επίσης και λίγο νερό. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 15 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
  3. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα, ψάρια αλλά και για να δώσουμε άρωμα και πικάντικη νότα σε ένα απλό ρύζι.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1614 Εμφανίσεις σήμερα: 2