Πέστο καρυδιού

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 15 καρύδια
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένοΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης, σημαίνει σοτάρουμε σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα.
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σ' ένα μπλέντερ τα καρύδια, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο.
  3. Το βγάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.

Αυτό το ήξερες

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι σάλτσες πέστο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6639 Εμφανίσεις σήμερα: 5