Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πατάτες στο τζάκι (στη θράκα) με βούτυρο και πάπρικα
Υλικά συνταγής
- 4 πατάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις πατάτες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε δίπλα στα ξύλα στο τζάκι ή στην άκρη της θράκας στην ψησταριά και ψήνουμε ανάλογα με το μέγεθος τους για 1 με 1 ½ ώρα.
- Τις ανοίγουμε στη μέση και προσθέτουμε βούτυρο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αν νηστεύουμε, μπορούμε να βάλουμε αντί για βούτυρο ελαιόλαδο.
Αυτό το ήξερες
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 49583
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο