Πατάτες στο τζάκι (στη θράκα) με βούτυρο και πάπρικα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (18 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε δίπλα στα ξύλα στο τζάκι ή στην άκρη της θράκας στην ψησταριά και ψήνουμε ανάλογα με το μέγεθος τους για 1 με 1 ½ ώρα.
  2. Τις ανοίγουμε στη μέση και προσθέτουμε βούτυρο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αν νηστεύουμε, μπορούμε να βάλουμε αντί για βούτυρο ελαιόλαδο.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 48514 Εμφανίσεις σήμερα: 6