Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 πιπεριές για γέμισμα
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 3 ½-4 φλιτζ. πλιγούρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια.
  2. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την κάτω πλευρά τους και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι. Την σάρκα τους την κρατάμε και την περνάμε από μπλέντερ.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι. Μόλις μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. προσθέτουμε το πλιγούρι και το σοτάρουμε τόσο όσο να γυαλίσει.
  4. Προσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες, 1 ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
  5. Αφού πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά και προσθέτουμε, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη το μαγείρεμα.
  6. Αφήνουμε τη φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση. μας να σταθεί για λίγο και να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (σχεδόν μέχρι πάνω, γιατί το πλιγούρι δεν θα διογκωθεί όπως το ρύζι κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Στο κενό που αφήνουμε μέσα στις ντομάτες και τις πιπεριές προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μην στεγνώσει εντελώς το πλιγούρι.
  8. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το 1 φλιτζ. ντομάτα.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο.
  10. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  11. Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.

Αυτό το ήξερες

Το πλιγούρι είναι δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Το πλιγούρι σε σχέση με το ρύζι και τις πατάτες έχει υψηλότερο δείκτη...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Διαλέγουμε τις πιπεριές μας και τις ντομάτες μας, αντίστοιχα, σε περίπου ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Σχόλια

Από τον Αλέξανδρα την ημ/νία 05/08/2018 - 08:53
Ευχαριστώ για την συνταγή. Πιο πλιγούρι κρίσημοπιουμ Τον ολόκληρο ι τον σπασμένο?
Από τον cooklila την ημ/νία 05/08/2018 - 11:57
Το πλιγούρι είναι το σπασμένο σιτάρι. Καλημέρα!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 25410 Εμφανίσεις σήμερα: 2