Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (11 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 πιπεριές για γέμισμα
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 150-200γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 1 κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά ή ντομάτα)
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο (μοσχάρι- χοιρινό)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την κάτω πλευρά τους και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι. Την σάρκα τους την κρατάμε και την περνάμε από μπλέντερ.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι. Μόλις μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. προσθέτουμε τον κιμά, τον σοτάρουμε και τον «σπάμε» μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  3. Προσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε και τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  5. Σιγοβράζουμε τη φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση. για 5 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το 1 φλιτζ. ντομάτα.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο.
  8. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  9. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Διαλέγουμε τις πιπεριές μας και τις ντομάτες μας, αντίστοιχα, σε περίπου ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 51166 Εμφανίσεις σήμερα: 17