Ντιπ σκόρδου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος ή στραγγιστό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο λάδι τις δύο σκελίδες σκόρδο.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει.
  3. Λιώνουμε την τρίτη σκελίδα σκόρδο στο κρύο λάδι.
  4. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο κρύο σκορδόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι το ντιπ να πάρει απαλή υφή.

Αυτό το ήξερες

Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το ντιπ σκόρδου ταιριάζει σα συνοδευτικό σε κρέατα, σε σαλάτες και σε λαχανικά, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και μόνο του για να αλείψετε μπρουσκέτες ή να βουτήξετε τα κρακεράκια σας.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3693 Εμφανίσεις σήμερα: 2