Μύδια στο τηγάνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
  • 1 φλιτζ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • ¾ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα, το κρασί, το πιπέρι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα. Καλύπτουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  2. Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά. Προσθέτουμε στη σάλτσα το ελαιόλαδο και την βράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή.
  3. Σερβίρουμε τα μύδια με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6160 Εμφανίσεις σήμερα: 1