Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Μπρουσκέτες με κατίκι δομοκού
Υλικά συνταγής
- 2 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
- 2 κ.σ. κατίκι δομοκού
- 1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
- 4 ντοματίνια
- 4 φέτες πιπεριά πράσινη
- 2 φύλλα μαρουλιού
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε το ψωμί σε τοστιέρα ή γκριλιέρα. Αλείφουμε το κατίκι στο ψωμί και προσθέτουμε σε κάθε φέτα ψωμιού 1 φύλλο μαρουλιού, 2 φέτες πιπεριά και 2 ντοματίνια κομμένα τη μέση.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7087
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο