Το Καταφύγι Κοζάνης είναι ένα ορεινό χωριό κοντά στη Σαμαρίνα. 20 Δεκεμβρίου 1943 το χωριό κάηκε από τους Γερμανούς και οι κάτοικοι του αναγκάστηκαν να βρούν νέα πατρίδα στο Βελβεντό, τη Θεσσαλονίκη...
Μπομπότα Καταφυγιώτικη
Υλικά συνταγής
- 1 γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποιουμε το κεσεδάκι για μεζούρα)
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι καλαμποκάλευρο
- 1 κεσεδάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κεσεδάκι γάλα
- ½ κιλό φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
- 3 αυγά
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. σόδα φαγητού
- 1 μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε σε μεγάλη μπασίνα τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και σιγά σιγά κοσκινισμένα τα άλευρα και το μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. εναλλάξ με το γάλα.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. το ταψί και ρίχνουμε μέσα τον χυλό μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC (στις αντιστάσεις) περίπου για μισή ώρα. Μόλις ροδίσει καλά, την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψουμε.
- Σερβίρουμε είτε χλιαρή είτε κρύα.
Καταφύγι Κοζάνης
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17909
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο