Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
- 1 κιλό πατάτες
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους ή κυδωνάτες και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι και τα 2 κ.γ. ρίγανη.
- Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
- Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 °C για περίπου μιάμιση ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.
- Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατούλες μας, ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
1. Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
2. Στην περίπτωση που ενώ ζυμώνουμε τον κιμά, το μείγμα μας δεν είναι αρκετά σφικτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε να κάνουμε πιο συμπαγές το μείγμα μας. Στην αντίθετη περίπτωση, αν το μείγμα μας είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή κρασί ή ελαιόλαδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 101000
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο