Ρολό κιμά γεμιστό με πατάτες baby και καρότα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το ρολό κιμά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • ⅔ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
  • 2 φέτες ημίσκληρο τυρί
  • 100γρ. γραβιέρα κρήτης σε φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

για τη γαρνιτούρα

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 3 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
  2. Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού., τα μπαχαρικά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αυγό και το ελαιόλαδο ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
  4. Σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά και τον στρώνουμε σε σχήμα ορθογώνιο. Υπολογίζουμε 2 δάχτυλα από δεξιά και δυο δάχτυλα από αριστερά και αλείφουμε στο κέντρο τον κιμά με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα τυριά και με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου το τυλίγουμε ομοιόμορφα. Κλείνουμε και από το πλάι το ρολό για να μην τρέξουν τα τυριά όταν λιώσουν.
  5. Βάζουμε σε ταψί τις πατάτες και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.. Γεμίζουμε το ταψί με ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών ή νερό, σχεδόν μέχρι το ύψος που έχουν οι πατάτες, να μην τις καλύπτει.
  6. Βγάζουμε το ρολό από το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες, τα καρότα και προσθέτουμε λαδάκι.
  7. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα το ρολό και να ψηθούν τα λαχανικά.
  8. Το αφήνουμε λίγο να σταθεί και να κρυώσει ελαφρά για να το κόψουμε.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5177 Εμφανίσεις σήμερα: 2