Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Μπιφτέκια με μοσχοκάρυδο και θυμάρι στο τηγάνι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο (φρεσκοτριμμένο)
- 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. αποξηραμένο
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
- 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απο το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα). Το θυμάρι ταιριάζει πολύ και με τον μοσχαρίσιο και με τον χοιρινό κιμά ενώ το μοσχοκάρυδο θα δώσει ιδιαίτερο άρωμα στα μπιφτέκια μας.
- Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε, με βρεγμένα χέρια, πλατιά μπιφτέκια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε. Έτσι θα τηγανιστούν ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπιφτέκια μας και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
1. Καλό είναι να μην πλάσουμε τα μπιφτέκια μας φουσκωτά, αλλά να τα κάνουμε πλατιά ώστε να τηγανίζονται ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
2. Αν έχουμε σχαροτήγανο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ώστε να έχουν τα μπιφτέκια μας τις γραμμές καψαλίσματος.
3. Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2682
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο