Μπέργκερ με μαρμελάδα κρεμμύδι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τα μπιφτέκια

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 σφηνοπότηρο γάλα
  • 1 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

για το σερβίρισμα

cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε σε 4 ισόπαχα μπιφτέκια. Τα πιέζουμε ώστε να είναι πλατιά.
  2. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τα μπιφτέκια. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.
  3. Ψήνουμε στο γκριλ στους 180-200οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Θα χρειαστούν περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Κόβουμε τα ψωμάκια και αλείφουμε με μουσταρδομαγιονέζα. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια, μαρμελάδα κρεμμύδι, τσένταρΑμερικάνικο κίτρινο τυρί (το χρώμα του σχεδόν μοιάζει με πορτοκαλί). Εχει γεύση ελαφρώς πικρή., μαρούλι και προαιρετικά επιπλέον μουσταρδομαγιονέζα. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2569 Εμφανίσεις σήμερα: 0