Μπέργκερ γλασαρισμένα με σογια σως

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 800γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
  • σόγια σως για να αλείψουμε τα μπιφτέκια

για το σερβίρισμα

  • 4 ψωμάκια μπεργκερ κομμένα στη μέση
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 4 φέτες πιπεριά κόκκινη
  • 4 μικρά φύλλα κινέζικο λάχανο ή iceberg
  • 4 φέτες γκούντα ή τσενταρ
  • κέτσαπ (κατά βούληση)
  • μουστάρδα (κατά βούληση)
  • μαγιονέζα (κατά βούληση)
Pygmalion
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το ψωμί, αφού το στραγγίσουμε και το τρίψουμε, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σόγια.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια ισόπαχα και αλείφουμε με σόγια σως. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  3. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, προσθέτουμε πάνω από το καθένα μια φέτα τσένταρ για να λιώσει λίγο πάνω στο μπιφτέκι. Στήνουμε τα μπέργκερ μας. Αλείφουμε προαιρετικά το ψωμάκι με κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα, βάζουμε ένα φύλλο iceberg ή κινέζικο λάχανο, το μπιφτέκι με τη γκούντα ή το τσένταρ από πάνω και ντομάτα, πιπεριά.
  4. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4864 Εμφανίσεις σήμερα: 2