Μπακαλιαρόπιτα Ιονίου

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • ½ κιλό μπακαλιάρος
  • ¾ κιλού κολοκύθι
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 100γρ. ρύζι μουλιασμένοΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε νερό
  • ½ φλιτζ. σταφίδες
  • 1 ρόδι
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα
Ιόνια νησιά (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. ΞαλμυρίζουμεΑφήνω σε νερό για αρκετές ώρες ενα τρόφιμο για να το κάνω λιγότερο αλμυρό. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για το μπακαλιάρο. το μπακαλιάρο από βραδύς.
  2. Κάνουμε τη γέμιση: καθαρίζουμε το μπακαλιάρο μας από πέτσα και κόκκαλα και τον ψιλοκόβουμε.
  3. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα αφήνουμε σε τρυπητό προσθέτοντάς τους αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Τα στύβουμε δυνατά με τα χέρια και τα αναμιγνύουμε με το ψάρι.
  5. Καθαρίζουμε το ρόδι και κρατάμε τους σπόρους.
  6. Προσθέτουμε το ρόδι και τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα με το ψάρι και το κολοκύθι.
  7. Συνεχίζουμε με τη διαδικασία για την πίτα.
  8. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  9. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  10. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  11. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  12. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'') και βουτυρώνουμε.
  13. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  14. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  15. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  16. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  17. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  18. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα.
Γενικά
Ιόνια νησιά

Αυτό το ήξερες

Το ρόδι εκτός από ισχυρό συμβολισμό στην παράδοσή μας έχει και ισχυρή επίδραση στην καλή υγεία του οργανισμού! Τα συστατικά του ροδιού συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2758 Εμφανίσεις σήμερα: 0