Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο τηγάνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με σφυράκι τις μπριζόλες μας και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες πριν τις μαγειρέψουμε εκτός ψυγείου, για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  2. Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο να λιώσει.
  3. Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για 8-10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τις συχνά. Δεν γυρνάμε ποτέ τις μπριζόλες χρησιμοποιώντας πηρούνι, χρησιμοποιούμε λαβίδα ή αν δεν έχουμε, σπάτουλα. Όταν τις αποσύρουμε απο την φωτιά πρέπει οπωσδήποτε να τις αφήσουμε να ξεκουραστούν για 5-6 λεπτά πριν απο το σερβίρισμα, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, ώστε να κρατήσουν τη νοστιμιά και την τρυφερότητα τους.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν έχουμε θερμόμετρο κρέατος το βάζουμε στο κέντρο της μπριζόλας. Από 46-50 βαθμούς το κρέας είναι rare (το εσωτερικό του κρέατος είναι κόκκινο και λίγο ζεστό). Από τους 50-55 βαθμούς είναι medium rare (το κέντρο του κρέατος έχει ροζ χρώμα). Από τους 55-60 είναι medium (το κέντρο του κρέατος έχει ανοιχτό ρόζ χρώμα). Από τους 60-65 είναι medium well (πολύ ανοιχτό ροζ χρώμα). Το καλύτερο είναι να προτιμάμε το κρέας ψημένο medium rare ή medium.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 18746 Εμφανίσεις σήμερα: 3