Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο τηγάνι
Υλικά συνταγής
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε με σφυράκι τις μπριζόλες μας και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες πριν τις μαγειρέψουμε εκτός ψυγείου, για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο να λιώσει.
- Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για 8-10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τις συχνά. Δεν γυρνάμε ποτέ τις μπριζόλες χρησιμοποιώντας πηρούνι, χρησιμοποιούμε λαβίδα ή αν δεν έχουμε, σπάτουλα. Όταν τις αποσύρουμε απο την φωτιά πρέπει οπωσδήποτε να τις αφήσουμε να ξεκουραστούν για 5-6 λεπτά πριν απο το σερβίρισμα, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, ώστε να κρατήσουν τη νοστιμιά και την τρυφερότητα τους.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν έχουμε θερμόμετρο κρέατος το βάζουμε στο κέντρο της μπριζόλας. Από 46-50 βαθμούς το κρέας είναι rare (το εσωτερικό του κρέατος είναι κόκκινο και λίγο ζεστό). Από τους 50-55 βαθμούς είναι medium rare (το κέντρο του κρέατος έχει ροζ χρώμα). Από τους 55-60 είναι medium (το κέντρο του κρέατος έχει ανοιχτό ρόζ χρώμα). Από τους 60-65 είναι medium well (πολύ ανοιχτό ροζ χρώμα). Το καλύτερο είναι να προτιμάμε το κρέας ψημένο medium rare ή medium.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 44815
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο