Μεζές ούζου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ντοματοσαλάτα με μυρωδικά και βαλσάμικο
  • 4-5 ελιές πράσινες
  • 4-5 ελιές καλαμών ή ξυδάτες
  • 1 φλιτζ. μαρούλι ή άλλα φυλλώδη λαχανικά
  • ½ ποσότητα dressing σκόρδου
  • 2 κομμάτια κασέρι Σοχού
  • 2 κομμάτια τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 4 μακρόστενες φέτες αγγούρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη ντοματοσαλάτα και το dressing σκόρδου. Βάζουμε σε πιατέλα τη ντοματοσαλάτα. Δίπλα προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα και περιχύνουμε με το dressing.
  2. Προσθέτουμε στο πιάτο τις ελιές, το αγγούρι και τα τυριά. Σερβίρουμε με παγωμένο ούζο ή τσίπουρο και αν θέλουμε μεγαλύτερη ποικιλία ετοιμάζουμε αυγά γεμιστά, πατατοκροκέτες ή γαύρο στο λάδι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7056 Εμφανίσεις σήμερα: 3