Μανιταρόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1 συσκευασία (περίπου 700γρ.) μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλιτζ.κρέμα γάλακτος ή 4 κ.σ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
  4. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  5. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
  6. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα.
  7. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  8. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  9. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  10. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  11. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  12. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  13. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  14. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  15. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  16. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δύο ή τρία είδη μανιταριών για περισσότερη γεύση.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7876 Εμφανίσεις σήμερα: 5