Μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα, γραβιέρα και γαλοπούλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 250γρ. γραβιέρα κομμένη σε μικρά ζάρια
  • 8 φέτες βραστή γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις βίδες σε καλά αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο τους χρόνο.
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη γραβιέρα, τη γαλοπούλα και την πιπεριά.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η γραβιέρα είναι σκληρό ελληνικό κίτρινο τυρί, που παρασκευάζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και με διαφορετικά είδη γάλακτος. Κατά την παραγωγή, η γραβιέρα μπαίνει σε καλούπια διάφορων μεγεθών που...

Σχόλια

Από τον Ζαχαρίας την ημ/νία 10/29/2016 - 17:10
Γεμάτη γεύση ρε παιδί μου! τη φτιάχνω πολύ συχνά και όλοι τρελαίνονται!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 59839 Εμφανίσεις σήμερα: 0