Μακαρόνια με τόνο και μιξ μυρωδικών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. ζυμαρικά μακριά (μαφαλντίνε, σπαγγέτι, λαζάνια)
  • 5 λίτρα νερό
  • 2 κ.σ. αλάτι

για τη σαλάτα/σως

cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
  2. Αν θέλουμε μπορούμε να σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τον τόνο, να σβήσουμε με ½ φλιτζ. κρασί λευκό κι έπειτα να ανακατέψουμε με τα υπόλοιπα υλικά και να σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η λέξη λαζάνια (lasagna) προέρχεται από την ελληνική λέξη λάσανα που σήμαινε ένα δοχείο ή πιάτο στο οποίο έψηναν φαγητά. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη και για φαγητά ψημένα σε αυτό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5985 Εμφανίσεις σήμερα: 1