Η λέξη λαζάνια (lasagna) προέρχεται από την ελληνική λέξη λάσανα που σήμαινε ένα δοχείο ή πιάτο στο οποίο έψηναν φαγητά. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη και για φαγητά ψημένα σε αυτό...
Μακαρόνια με τόνο και μιξ μυρωδικών
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. ζυμαρικά μακριά (μαφαλντίνε, σπαγγέτι, λαζάνια)
- 5 λίτρα νερό
- 2 κ.σ. αλάτι
για τη σαλάτα/σως
- 2 τόνοι σε κονσέρβα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.σ. μιξ μυρωδικών
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε μπορούμε να σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τον τόνο, να σβήσουμε με ½ φλιτζ. κρασί λευκό κι έπειτα να ανακατέψουμε με τα υπόλοιπα υλικά και να σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8138
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο