Λεπτό τυρόψωμο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. τυρί φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  2. Βάζουμε στο ταψί του φούρνου (ή σε λίγο μικρότερο) τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. να λιώσει. Ανακατεύουμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. να πάει παντού. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από πάνω, για περίπου 30 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Από τον ΜΙΝΑ την ημ/νία 09/09/2018 - 11:43
Φαίνεται πολύ ωραίο θα το δοκιμάσω

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 21753 Εμφανίσεις σήμερα: 31