Λαβράκι στη σχάρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (6 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 λαβράκι του 1 κιλού
  • ελαιόλαδο για να τα αλείψουμε
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklila
Ποσότητα: 2-3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

στη σχάρα του φούρνου

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα καλά αμέσως πριν βάλουμε επάνω το λαβράκι.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε το λαβράκι το αλατίζουμε και το λαδώνουμε καλά.
  3. Χαράσσουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος και από τις δύο πλευρές (στο κέντρο της σάρκας).
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και με πλατιά σπάτουλα το γυρνάμε. Συνολικά θα ψήσουμε το λαβράκι στη σχάρα για περίπου 35 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.

στα κάρβουνα

  1. Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε τη σχάρα καλά πριν βάλουμε το ψάρι.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε το λαβράκι, το αλατίζουμε και το λαδώνουμε καλά.
  3. Χαράσσουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος και από τις δύο πλευρές (στο κέντρο της σάρκας).
  4. Ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά και με πλατιά σπάτουλα το γυρνάμε. Συνολικά θα ψήσουμε το λαβράκι στη σχάρα για περίπου 30 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.

Αυτό το ήξερες

Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 25346 Εμφανίσεις σήμερα: 7