Λαδένια με φρέσκια μοτσαρέλα και βουβαλίσιο σαλάμι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι

για τη γέμιση

  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. κομμένες ή χυμός ντομάτας
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε κομμάτια
  • 10 φέτες σαλάμι από 100% βουβαλίσιο κρέας
  • ¾φλιτζ. ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και κάνουμε μια λακουβίτσα. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά σιγά-σιγά και προσθέτουμε το αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πετσέτα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε την ντομάτα με το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και την ζάχαρη και απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες. και το σαλάμι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η ζύμη και να ψηθεί καλά. Το τελικό αποτέλεσμα, όπως δηλώνει και το όνομα της συνταγής, έχει αρκετό λάδι. Μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα του λαδιού.

Αυτό το ήξερες

Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ η περιεκτικότητα του σε λίπη και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2018 Εμφανίσεις σήμερα: 1