Το πετιμέζι που προέρχεται από το βρασμό του μούστου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, λόγω της ροσβερατρόλης και γενικά έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του σταφυλιού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του...
Κυδώνια ψητά με πετιμέζι
Υλικά συνταγής
- 4 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα στα 4
- 1 φλιτζ. πετιμέζι
- λίγα γαρίφαλα καρφί
- κανέλα σκόνη
- λίγο νεράκι ή κρασί για το ταψί
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ταψάκι απλώνουμε τα κυδώνια κοντά κοντά, μπήγουμε μερικά γαρύφαλλα και περιχύνουμε με το πετιμέζι. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κανέλα και προσθέτουμε λίγο νεράκι.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C να ψηθούν για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Σερβίρουμε σκέτα, με ξηρούς καρπούς ή σαντιγί.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7597
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο