Κροκέτες παρμεζάνας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • ¼ φλιτζ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζ. αλεύρι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.
  2. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το γάλα μαζί με την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς και δυνατά μέχρι να πήξει αρκετά, ώστε να μπορούμε να σχηματίσουμε μπάλες.
  3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών φτιάχνουμε στρόγγυλες μπάλες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  6. Σερβίρουμε σκέτα ή με ζεστή σάλτσα μαρινάρα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3057 Εμφανίσεις σήμερα: 0