Κριθαράκι με κόκκινο κρασί, μανιτάρια και πιπεριές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ½ κούπες νερό
  • ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
  • 4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μολις γυαλίσουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί.
  2. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό ζεστό. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το κριθαράκι από την φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ανα τακτά χρονιλά διαστήματα μέχρι να ρουφήξει το κριθαράκι τα περισσότερα από τα υγρά του.
  3. Σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..

Αυτό το ήξερες

Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6395 Εμφανίσεις σήμερα: 3