Κριθαράκι κοκκινιστό με ψητό σέβρ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ⅓ κούπες νερό
  • 1 κούπα ντομάτα χυμό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψητό σεβρ
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα υλικά μας, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι της κατσαρόλας.
  3. Ετοιμάζουμε σε τηγάνι το σεβρ. Ψήνουμε σε καυτό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Όταν το κριθαράκι ρουφήξει τα υγρά του και μείνει με λίγο ζουμάκι (θα χρειαστεί 30 με 45 λεπτά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του), προσθέτουμε το ψητό σεβρ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το σεβρ φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα. Ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του, το σέβρ μπορεί να έχει διαφορετική γεύση και υφή. Κάποιες ποικιλίες έχουν απαλή υφή, ήπια, βουτυρένια γεύση και άσπρο...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Όταν αγοράσουμε το σεβρ, ζητάμε να μας κόψουν χοντρές τις φέτες, γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να διαλυθούν στο τηγάνι ή όταν τις βγάζουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5307 Εμφανίσεις σήμερα: 1