Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε φυτικές ίνες, σε σχέση με τα προιόντα που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι. Δίνουν λιγότερες θερμίδες αλλά...
Κρέπες ολικής άλεσης
Υλικά συνταγής
- 2¾ φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- ελαιόλαδο για να αλείφουμε το τηγάνι (η διαδικασία αυτή γίνεται πριν από κάθε κρέπα)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25-27 κρέπες
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε με σύρμα το αυγό και προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με σύρμα. Το μείγμα θέλουμε να είναι σχεδόν πηχτό.
- Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί αλείφουμε με ένα πινελάκι λίγο λάδι. Ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας. Συνεχίζουμε το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια φωτιά μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
- Γεμίζουμε τις κρέπες μας με υλικά της αρεσκείας μας. Για περισσότερες ιδέες δείτε στην κατηγορία κρέπες του cooklos.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 27022
Εμφανίσεις σήμερα: 11
Νέο σχόλιο