Κρεμμυδόπιτα από τη Στερεά Ελλάδα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο για 8 λεπτά περίπου να μαραθούν.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Συνεχίζουμε με τη διαδικασία της πίτας.
  5. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι και βουτυρώνουμε το ταψί.
  6. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  7. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  8. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  9. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  10. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  11. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  12. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  13. Βουτυρώνουμε, κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το σουσάμι.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.
Γενικά
Στερεά Ελλάδα

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2465 Εμφανίσεις σήμερα: 0