Κρεμμύδια γεμιστά με μυρωδικά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 8 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα 8 κρεμμύδια και τα βάζουμε σε κοχλάζον νερό να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλύονται. Τα σουρώνουμε σε τρυπητό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν, όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει κι αυτό. Έπειτα, προσθέτουμε τις ντομάτες (φρέσκια και χυμό), τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για περίπου 15 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε τα κρεμμύδια από τα εσωτερικά φύλλα. Να μείνει κάθε κρεμμύδι με το πολύ 2 φύλλα. Γεμίζουμε με κουτάλι τα κρεμμύδια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ταψί. Περιχύνουμε με 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 1 ώρα.
  5. Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2890 Εμφανίσεις σήμερα: 0