Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Κρεατόσουπα
Υλικά συνταγής
για τη σούπα
- 600γρ. μοσχάρι
- 3 καρότα σε ροδέλες
- 2 πατάτες σε κύβους
- 2-3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει περίπου 3-4 δάχτυλα. Αφήνουμε να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. για περίπου 1½ ώρα. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
- Μόλις περάσουν τα πρώτα 40 λεπτά που βράζει το κρέας προσθέτουμε τα λαχανικά, κατόπιν το λάδι, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου μισή ώρα ακόμα.
- ΑυγοκόβουμεΗ διαδικασία που κάνουμε για να βάλουμε αυγό σε φαγητά. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι, έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά σχεδόν σαν κλωστή ζουμί από το φαγητό μας. Ρίχνουμε ζουμί τόσο ώστε η σούπα ή το φαγητό να έχουν περίπου ίδια θερμοκρασία με το μείγμα του αυγού. Ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Καλό είναι να μην ξαναβράζουμε αυτά τα φαγητά. και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 108085
Εμφανίσεις σήμερα: 16
Νέο σχόλιο