Λόγω των πολλών αντικαρκινικών του ιδιοτήτων, το κουνουπίδι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του στήθους, του πάγκρεας, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη και του παχέος εντέρου....
Κουνουπίδι γιαχνί
Υλικά συνταγής
- 1 κουνουπίδι μεγάλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 φλιτζ. ντομάτες κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κοχλάζον αλατισμένο νερό ζεματίζουμεΣύντομο βούτηγμα τροφίμου σε κοχλάζον νερό, ώστε να ξεφλουδίσει ή να φύγει το αλάτι του ή να μαλακώσει. το κουνουπίδι κομμένο σε μπουκέτα για περίπου 3 λεπτά. Θέλουμε να μαλακώσει ελαφρώς.
- Στραγγίζουμε το κουνουπίδι. Σε κατσαρόλα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια που το βράσαμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.) σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τον πελτέ, το κουνουπίδι και το κουκουνάρι. Σοτάρουμε για ακόμη 4 λεπτά. Προσθέτουμε και τις ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και λίγο νεράκι (περίπου 1 σφηνοπότηρο), αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 10 λεπτά. Προσέχουμε να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα αλλά να μην λιώσει το κουνουπίδι. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί αφού αποσύρουμε από τη φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4865
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο