Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Κοτόπουλο σοτέ με καλοκαιρινά λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο ξηρό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα και το μαϊντανό. Σοτάρουμε τα λαχανικά για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 10 λεπτά ακόμα.
- Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο ξανά μέσα στη σάλτσα να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα υλικά (όχι να βράσουν).
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3283
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο