Κοτόπουλο με πράσο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 15 φύλλα βασιλικός φρέσκος
  • 200γρ. ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμός ή νερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός)
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για μία ώρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τα πράσα και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  4. Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), τη ντομάτα, το καρότο, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος., τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι (μαύρο και κόκκινο). Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 30 – 40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  7. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 23408 Εμφανίσεις σήμερα: 5