Κοτόπουλο με ντοματίνια στο φούρνο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 500γρ. ντοματίνια cherry ή moro (βελανίδι)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. νερό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε 4 κουταλιές αλεύρι με 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ⅓ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Πανάρουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βάζουμε σε πυρέξ ή γάστρα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το μείγμα στο κοτόπουλο. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. το κοτόπουλο με ρίγανη και προσθέτουμε το νερό.
  3. Αφαιρούμε από τα ντοματίνια τη φλούδα και τα βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο.
  4. Σκεπάζουμε τη γάστρα ή κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα.

Αυτό το ήξερες

Για να μη μας στεγνώσει το κοτόπουλο την ώρα του ψησίματος, το αλείφουμε κατά διαστήματα με ελαιόλαδο ή βουτυρο.
Για να αφαιρέσουμε τη φλούδα απο τις ντομάτες χαράσουμε ένα σταυρό απαλά (στο πίσω μερος όχι απο την πλευρά του κοτσανιού) και μπλανσάρουμε για 1-2 λεπτά σε κοχλάζον νερό. Έπειτα η φλούδα αφαιρείται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5591 Εμφανίσεις σήμερα: 1