Κοπανάκια στη λαδόκολλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 κοπανάκια κοτόπουλο
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 ντομάτες ώριμες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. κομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 8 ελιές καλαμών κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη ή 2 κ.σ. φρέσκια
  • 2 κ.σ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή βούτυρο
  • 1 σφηνοπότηρο κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. καλά και από τις δυο πλευρές. Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα μεγαλούτσικα.
  2. Αναμειγνύουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, τις ελιές, το καρότο, τον χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού, τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα, το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
  3. Χωρίζουμε στα κομμάτια της λαδόκολλας τα λαχανικά και σε κάθε ένα βάζουμε και ένα κοπανάκι. Από πάνω βάζουμε ½ κ.σ. βούτυρο στο καθένα. Δένουμε με ειδικό άκαυτο σπάγκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  4. Αν δεν έχουμε σπάγκο μπορούμε να σχηματίσουμε φακελάκια κλεισμένα με αλεύρι και νερό αλλά η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη.
  5. Χωρίζουμε στο κέντρο και δεξιά κάθε λαδόκολλας τα λαχανικά. Τοποθετούμε 1 κοπανάκι πάνω στα λαχανικά και πάνω του ακουμπάμε ½ κ.σ. βούτυρο.
  6. Αναμειγνύουμε αλεύρι με λίγο νερό, μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αλείφουμε τις άκρες της λαδόκολλας με τον χυλό και φέρνουμε την αριστερή πλευρά του χαρτιού πάνω από το κοτόπουλο, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά καλύπτοντας τα υλικά. Τυλίγουμε τις άλλες δύο πλευρές καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα.
  7. Βάζουμε τα φακελάκια που έχουν σχηματιστεί σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.
  8. Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος, είναι έτοιμο. Ανοίγουμε έναν φάκελο προσεκτικά, αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ανοίγουμε και τους υπόλοιπους και σερβίρουμε. Αν δεν είναι έτοιμο, τα ξαναβάζουμε όλα για λίγη ώρα ακόμα στον φούρνο.
  9. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε το φαί και σε σακούλα ψησίματος.
  10. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και άν θέλουμε συνοδεύουμε και με πιλάφι σπυρωτό και αρωματικό.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5973 Εμφανίσεις σήμερα: 3