Κοτόπουλο κοκκινιστό με κυδώνια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
  • 6 κυδώνια
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτ. κρασ. πετιμέζι
  • 1/2 ποτ. κρασ. ξύδι
  • 4 κλωναράκΑπόσταγμα από ρύζι και χουρμάδες.ια δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το ξύδι.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πετιμέζι, τη ντομάτα, τον πελτέ, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο ώστε να καλύψει όλα τα υλικά.
  6. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1/2 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
  7. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  8. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά ακόμα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν κοτόπουλο και τα κυδώνια είναι μαλακά.
  10. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα κυδώνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1518 Εμφανίσεις σήμερα: 0