Κοτόπουλο Hongroise

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, για καλύτερη υφή της σάλτσας)
  • 60γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη σως βελουτέ

cooklathina
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

για τη σως βελουτέ

  1. Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις η σάλτσα μας είναι δεμένη.

για το κοτόπουλο

  1. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πουδράρουμε το κοτόπουλο με πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σοτάρουμε για 10 λεπτά (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη βελουτέ, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) και περιμένουμε να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3334 Εμφανίσεις σήμερα: 0