Κοτόπουλο alla cipolla

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 καρφιά γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν για 5 περίπου λεπτά.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2458 Εμφανίσεις σήμερα: 0