Κοκκινιστό με παπαρδέλες και κεφαλοτύρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.6 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. παπαρδέλες
  • 5 λίτρα νερό
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλάτι

για το κοκκινιστό

  • 1 κιλό μοσχάρι νουά
  • 500γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη (αν ο χυμός ντομάτας είναι φρέσκος)
  • 6-7 κόκκους πιπέρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
cookefi
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  3. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί μας και προσθέτουμε μπαχαρικά και τα ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ και τον χυμό ντομάτας.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1½ με 2 ώρες μέχρι να γίνει το κρέας.Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  6. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
  7. Βράζουμε τις παπαρδέλες και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και το ανακατεύουμε με τις παπαρδέλες.
  8. Βάζουμε σε πιάτο τα ζυμαρικά και από πάνω προσθέτουμε το μοσχαράκι με την σάλτσα του. Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Στη δίαιτα μην αποφεύγετε εντελώς το μοσχαρίσιο κρέας. Προτιμήστε όμως κομμάτια από φιλέτο, κόντρα φιλέτο, τρανς ή στρογγυλό που έχουν λιγότερα λιπαρά από άλλα μέρη, μικρότερα ή ίσα του 5%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 19005 Εμφανίσεις σήμερα: 1