Κινόα με πολύχρωμες πιπεριές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 140γρ. κινόα
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες (πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 300ml ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεπλένουμε το κινόα με κρύο νερό, σε σουρωτήρι για να φύγει η σχετικά πικρή γεύση που έχει το περίβλημα. Όσο το ξεπλένουμε το τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια.
  2. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά μέχρι να γυαλίσουν. Τότε προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει από το λάδι και να ενσωματωθούν το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., τη δάφνη, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα.. Το ανακατεύουμε ενδιάμεσα μια δυό φορές για να αποτρέψουμε να κολλήσουν μεταξύ τους οι σπόροι και για να μην κολλήσουν στο πάτο της κατσαρόλας. Το ιδανικό είναι να μεταφέρουμε την κατσαρόλα στο φούρνο και να ψήσουμε σκεπασμένο στους 175οC για περίπου 15 λεπτά. Αν δεν έχουμε κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο αφήνουμε στην εστία της κουζίνας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει η κινόα.
  4. Παράλληλα κόβουμε τις πιπεριές στα 3 και τις ψήνουμε στο μικρό γκριλ του φούρνου με την φλούδα προς τα πάνω. Μόλις πάρουν χρώμα, τις βγάζουμε από το φούρνο, τις σκεπάζουμε με ένα καπάκι να «ιδρώσουν». Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  5. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά την κινόα, την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Έπειτα με ένα πηρούνι αφρατεύουμε τη κινόα και προσθέτουμε τις πιπεριές.

Αυτό το ήξερες

Η κινόα είναι σπόρος που ονομάζεται και «ο χρυσός των Ίνκας». Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες, σίδηρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Είναι ένα από τα πιο υγιεινά δημητριακά και μαγειρεύεται όπως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9003 Εμφανίσεις σήμερα: 1