Κέικ με αλεύρι καρύδας και αμυγδάλου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ¾ φλιτζ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1½ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό 20–22 εκατοστών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λαδόκολλα.
  2. Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά (ένα κάθε φορά), και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.. Προσθέστε τα άλευρα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά. Το κέικ πρέπει να πάρει χρυσαφί χρώμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  5. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα. Είναι αρκετά μαλακό και υγρό κέικ και χρειάζεται τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Η βανίλια ανήκει στην οικογένεια της ορχιδέας. Κατάγεται από το Μεξικό, αλλά πλέον η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται στην Μαδαγασκάρη. Είναι από τα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου μαζί με το σαφράν. Η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7028 Εμφανίσεις σήμερα: 2