Φέτα σαγανάκι με παπαρουνόσπορο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 φέτες τυρί φέτα (περίπου 2 εκ. πάχος)
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και την πανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά. με αλεύρι. Την βουτάμε στο αυγό και έπειτα στο μείγμα με τη φρυγανιά και τον παπαρουνόσπορο.
  2. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από κάθε πλευρά η φέτα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να κρατήσει τα πολλά λάδια και σερβίρουμε.
  3. Προαιρετικά μπορούμε να στύψουμε κι ένα λεμόνι από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Ο παπαρουνόσπορος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις υπνωτικές και ναρκωτικές του ιδιότητες. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, διαλυτικές, κατασταλτικές και καταπραϋντικές για το νευρικού και μυϊκό...
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3053 Εμφανίσεις σήμερα: 2