Γαύρος στη σχάρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό γαύροι
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

στα κάρβουνα

  1. Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τους γαύρους.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα γαυράκια. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και τα λαδώνουμε καλά μέσα σε σκεύος. Τα αφήνουμε στο σκεύος για περίπου μισή ώρα.
  3. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά από τη μια πλευρά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και γυρνάμε τη σχάρα (είναι προτιμότερο για τα πολύ μικρά ψάρια να χρησιμοποιούμε τη σχάρα διπλής όψης). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2-3 λεπτά ακόμη.
  4. Περιχύνουμε με λαδολέμονο, στο οποίο προαιρετικά προσθέτουμε και ρίγανη.

Αυτό το ήξερες

Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10840 Εμφανίσεις σήμερα: 9