Χωριάτικη σαλάτα παραδοσιακή

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • 1 αγγούρι σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πρασινη πιπεριά σε φέτες
  • 150γρ. φέτα
  • 10 ελιές ή 2-3 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε φέτες (καλαμών ή πράσινες)
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε. Τις ντομάτες τις κόβουμε σε μεγάλα ζάρια.
  2. Βάζουμε τα λαχανικά σε μπολ. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις ελιές , την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και την ρίγανη.
  3. Περιχύνουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1744 Εμφανίσεις σήμερα: 0