Χοιρινό με κυδώνια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
  • 1 κιλό κυδώνια κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. μαυροδάφνη
  • 1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. Βγάζουμε το κρέας στην άκρη με μία τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε τα κυδώνια και τα σοτάρουμε.
  4. Αφαιρούμε τα κυδώνια από την κατσαρόλα και τοποθετούμε στη γάστρα. Στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος.
  5. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το μέλι και τοποθετούμε το φαγητό στη γάστρα.
  8. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1-1½ ώρα.
  9. Σερβίρουμε το κρέας με τα κυδώνια και περιχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του. με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.

Αυτό το ήξερες

Ο Σόλων είχε θεσπίσει με διάταγμά του πως η νύφη και ο γαμπρός θα έπρεπε να κλείνονταν σε ένα δωμάτιο και να φάνε ένα κυδώνι μαζί. (Πηγή: «Βίοι Παράλληλοι», Πλουτάρχου)
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5692 Εμφανίσεις σήμερα: 0