Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό στη γάστρα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες(από μπούτι ή ωμοπλάτη)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 - 2 ½ ώρες.
- Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11361
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο