Γύρος σπιτικός

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας λαιμού κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο μπρούσκο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. κόλιανδροςΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. τριμμένος
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κρέας με τα μπαχαρικά, λίγο ελαιόλαδο και το κρασί για μια νύχτα.
  2. Περνάμε τις φέτες του κρέατος σε σπιτική σούβλα. Ακουμπάμε την σούβλα στην σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με λίγο νεράκι, ώστε να στάζουν τα λίπη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  3. Κόβουμε το κρεας σε πολύ λεπτά κομμάτια, όπως ακριβώς είναι κομμένος ο γύρος και σερβίρουμε με τζατζίκι ή σως μπάρμπεκιου και πιτούλες.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3723 Εμφανίσεις σήμερα: 1