Φουσίλι με κρέμα γάλακτος και αρωματικά βότανα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. φουσίλι (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

για τη σάλτσα

  • 250ml κρέμα γάλακτος (⅓ φλιτζ. περίπου)
  • 60γρ. βούτυρο (2 κ.σ. περίπου)
  • ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους, στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
  4. Στην κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε 4 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά, τα φουσίλι, τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά για να δέσουν τα υλικά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρότυρί στην Ελλάδα..

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4691 Εμφανίσεις σήμερα: 0